טיפים לחסכון בדלק
תאריך: 25/01/2015 16:44
התחייבות לביטוח הכי משתלם עבורך!
בנוסף לתחזוקה השוטפת ולהוצאה הכבדה המוכרת, הביקורים הקבועים שלנו לתחנת הדלק, מצביעים על המרחקים שכבר עברנו ועל המרחק הפוטנציאלי שעוד לפנינו.
העובדה הקרה היא שכלי רכב לא זזים מטר, מבלי להתמלא באנרגיה והדימוי של רכב ששותה דלק, רק מחדד לנו עד כמה טקס התדלוק הוא תופעה שגרתית בחיינו.
טיפים לחיסכון בדלק
אז עד שטכנולוגיות חדשות ישחררו אותנו מעריצות הדלק, נוכל לצמצם את הצריכה האישית בכמה צעדים פשוטים ויעילים למדי:
-
התנע וסע- צמצמו את פעילות הסרק של המנוע. היום אין צורך לחכות עם הרגל על הגז ולחמם את הרכב כמו פעם, מערכות הרכב החדשות מסדרות לנו את העניינים.
-
עצירה- כאשר עוצרים לפרוק סחורה או סתם עומדים בצד להגיד שלום או לסמס, מומלץ להחנות את האוטו כהלכה ולדומם מנוע. כמובן שבהתאם לכללי הבטיחות ורק במקומות המיועדים לכך.
-
תכנון נסיעה מקדים- תכננו מראש את הנסיעה שלכם! נסיעה ארוכה ורציפה, עדיפה על פני מספר עצירות. תשתדלו להתארגן לפני הנסיעה, בררו מהו מסלול הנסיעה היעיל ביותר, קחו שתייה ונישנוש קל לדרך והשתדלו לקבוע את הפגישות וההגעה ליעדים בזמנים שהכבישים פנויים יחסית ולא עמוסים, זה גם בטיחותי וגם חסכוני.
-
נסיעה רגועה- פעולות כמו האצה ועצירה פתאומית המתבצעות לעיתים תכופות, שוחקות את המנוע ואת הבלמים, מסכנות את היושבים ברכב ואת הנמצאים בסביבתו וכמובן מבזבזות דלק, לכן היו סבלנים סעו בזהירות ושמרו מרחק.
לקריאה נוספת: כיצד ניתן למנוע את תאונות דרכים?
-
נסיעה במהירות השיוט- מנגנון בקרת השיוט הקיים בדגמי רכב רבים, עוזר לנו לשמור על מהירות נסיעה עקבית ומתאים במיוחד לנסיעות בכבישים מהירים בהם מתבצעת נסיעה מונוטונית. נסיעה במהירות גבוהה של 110 קילומטר לשעה ומעלה, זוללת מעל לכ- 20% מצריכת הדלק.
-
לחץ אוויר- לחץ אוויר תקין בצמיגים, הינו חיוני ביותר לבטיחות הנוסעים ואף משפיע משמעותית על צריכת הדלק. בצעו בדיקת לחץ אוויר פעם בשבועיים וחסכו כ- 100₪ לחודש בממוצע. בררו מהו לחץ האוויר התקני בספר הרכב או על גבי המדבקה המוצמדת באזור של דלת הנהג.
-
שירות עצמי- עשה זאת בעצמך! למרות שבקיץ חם ובחורף גשום ולפעמים לא מתחשק לצאת מהרכב ולמלא את מיכל הדלק, דווקא סיבוב קטן ומחלץ עצמות, יתגלה כמעורר, מרענן ואפילו טוב לכיס.
-
מטען עודף- לפעמים אנחנו מתייחסים לרכב שלנו כאל מחסן, אנחנו נוהגים להעמיס ולדחוף חפצים בכל פינה אפשרית, בתא המטען, במושב האחורי, מעליו ומתחתיו, במושב שליד הנהג ומתחתיו בתוך הדלתות ובתא הכפפות. אז רבותי, המשקל המיותר עולה לכם לא מעט, למעשה מדובר על תוספת שלכ- 2% בצריכת הדלק לכל 50 קילוגרם מטען. הקפידו על פינוי מלא של הרכב בגמר השימוש, זה לא רק חסכוני זה גם הרבה יותר בטיחותי ונעים.
קיראו על: כללי בטיחות בשימוש בכלי רכב
-
לשלב הילוך מתאים- ברכבים אוטומטיים הגיר האוטומטי בוחר בשבילנו את ההילוך המתאים על פי מהירות סיבובי המנוע, אך לעומת זאת ברכב עם גיר ידני כדאי להביט מידי פעם במד הטורים כדי למנוע שריפת דלק מיותרת. מהירות מנוע אופטימאלית עומדת על כ- 1500- 2500 סיבובים לדקה.
-
גיר- למרות השיפורים הטכנולוגיים, גיר ידני עדיין חסכוני יותר מגיר האוטומטי. המנגנון האוטומטי זולל חלק מהמומנט ומאלץ את המנוע להתאמץ יותר בכדי לפצות על הבזבוז. יוצא מן הכלל הינו הגיר הרובוטי שמאפשר לנו ליהנות משני העולמות: בחרו באוטומט בעיקר בעיר ובנסיעות ארוכות תעבירו למצב ידני, החסכוני.
-
מזגן- מזגן הינו אביזר חובה ברכב. מיזוג אוויר אופטימלי משפר את שיקול הדעת שלנו ובמהירות גבוהה, מיזוג האוויר אף מגדיל את החיסכון בדלק וזאת ביחס לחלון פתוח, אך במקביל מיזוג האוויר צורך כ- 10% מהדלק בנסיעה איטית. הפעילו מזגן תוך שיקול דעת.
-
טיפול שוטף- מעבר לשמירה על תקינות הרכב ועל ערכו, הטיפול השוטף מקטין את צריכת הדלק ומונע פליטת מזהמים.
קיראו בהרחבה על: תיקוני רכב במוסך הסדר
-
נפח מנוע- מהווה פקטור מרכזי בצריכת דלק. יותר נפח מנוע זה יותר כוח לרכב ויותר בזבוז. לפני שאתם רוכשים רכב אפיינו את הצרכים שלכם: האם הרכב נוסע לעבודה ובחזרה או מתוכנן להובלת ציוד וסחורה? האם הנסיעות שלכם הם קצרות ותכופות כמו פיזור הילדים בחוגים או טיולי שטח אתגריים בסופי שבוע?
-
אביזרים שונים- ספוילרים כשמם הם- בזבזנים, כך גם גגונים וכל אביזר נוסף הפוגע באווירודינמיות של הרכב ומוסיף משקל.
-
קארפול-. מבט חטוף בטור מכוניות המשתרך בפקק, מבהיר נקודה חשובה- רוב המכוניות די ריקות. למעשה חלק גדול מהרכבים לא היו נמצאים שם מלכתחילה, אם היתה מתקיימת תרבות של קארפול שהיא יעילה, ידידותית וחסכונית. אז תיזמו, תארגנו ותצרפו אליכם לנסיעה עוד אנשים הנוסעים לאותו כיוון, ניתן להתחלק בהוצאות ולקיים תורנויות. היום ניתן להתאגד לקארפול גם באתרי אינטרנט שונים וברשתות החברתיות.
אז נכון שלרוב אין ברירה וצריך לנסוע ולהגיע, אבל אם לא ממש חייבים, אז עדיף לא להזיז את הרכב בכלל, כי מעבר למעמסה על הכיס האישי, יש גורמים נוספים אותם יש לקחת בחשבון כמו הפגיעה באיכות הסביבה.
כן, הערפיח שאנו נושמים אמנם צובע את השקיעה בגוונים מדהימים, אבל בעיקר פוגע בבריאותנו ובבריאות ילדינו. הגשם החומצי משנה את ההרכב הכימי בקרקע ופוגע ביערות המספקים לנו חמצן לנשימה ואפקט החממה, פורש בפנינו עתיד של אי ודאות לשינויים אקלימיים ואקולוגיים.
קיראו: כמה עולה ביטוח לרכב היברידי?
מבחינה ביטחונית, מה לעשות, מאגרי הנפט בעולם מרוכזים באזורים לא יציבים פוליטית, שחלקם הגדול לא ממש מחבב אותנו לכן האבסורד הוא שבכל פעם שאנו ממלאים את מיכל הדלק שלנו, אנחנו גם קצת מחמשים את אויבנו.
אז למרות היכולות הטכנולוגיות המרשימות, המחקרים והפיתוח, עדיין לא נראית באופק אנרגיה חלופית לדלק ולא רק שלא נרשמת ירידה במחירי הדלק, עושה רושם שעלייה מתונה ועקבית תמשיך ללוות אותנו גם בשנים הבאות, לכן כל שנותר זה לנסות ולכווץ גם את ההוצאות האישיות וגם את הנזקים באופן גלובאלי.
לקריאה נוספת: מדריכים לרכישת ביטוח רכב משתלם
המומחים לביטוח רכב לשירותך!