נהיגה ברכב ללא רישיון תקף
תאריך: 25/01/2015 16:28
התחייבות לביטוח הכי משתלם עבורך!
אנו חיים בעידן בו קצב החיים מסחרר, אנו נדרשים לתפקד בו זמנית במעגלים שונים: אישי, משפחתי, תעסוקתי, קהילתי – ולבצע את המעברים ביניהם במהירות וביעילות.
המרחבים הגיאוגרפיים בהם אנו מתנהלים הם גדולים ולצורך תפקוד אנו זקוקים לעצמאות בניידות. לכן לא מפליא שרישיון נהיגה ורכב נחשבים לצרכים בסיסיים ומי שמתרגל להשתמש בהם מתקשה מאוד לתפקד בהעדרם.
לכן רוב האנשים כיום ידאגו לעצמם לרישיון נהיגה, אותו מקבלים לאחר שעוברים בהצלחה את המבחן התיאורטי של חוקי התנועה והתעבורה ואת מבחן הנהיגה המעשי, לרוב לאחר מס' שעורי נהיגה אצל מורה מוסמך לנהיגה.
ישנה חשיבות מכרעת עבור כל נהג להקפיד על כך שיהיה ברשותו רישיון נהיגה תקף. את רישיון הנהיגה יש לחדש אחת לתקופה הנקבעת על פי דרישות משרד התחבורה ובהתאם לסטטוס הנהג: נהג חדש, נהג מקצועי, נהג מבוגר וכד'. חידוש הרישיון מותנה בתשלום אגרה.
לעיתים נדרשות בדיקות שונות כגון בדיקות ראיה או בדיקות רפואיות ולעיתים נדרשת השתתפות בהשתלמות לנהיגה מונעת. נהיגה ללא רישיון בתוקף הינה עבירה על החוק.
ההשלכות של נהיגה ללא רישיון
למרות שנהיגה ללא רישיון בתוקף הינה עבירה על החוק, ישנה אבחנה בין נהיגה כאשר הרישיון איננו בתוקף מאחר ולא חודש במועד, לבין נהיגה ללא רישיון כלל או נהיגה כאשר הרישיון נפסל או נשלל מבעליו (לרוב בשל עבירות תנועה או מצב בריאותי המגביל את הנהיגה).
לקריאה נוספת: מהן ההשלכות של נהיגה ללא ביטוח רכב בתוקף?
במצב הראשון צפוי הנהג לעונש קל: קנס כספי או שלילה על תנאי, רק במקרה שהנהג התעכב בחידוש רישיונו למעלה משישה חודשים הוא עלול להיענש בחומרה עד כדי שלילת רישיון בפועל למס' חודשים.
המצב השני הינו חמור בהרבה מאחר ומדובר על אדם שאיננו מורשה לנהוג ברכב ומהווה סיכון בטיחותי לעצמו ולמשתמשי הדרך האחרים.
לכן גם העונשים הקבועים בחוק לנהיגה ללא רישיון נהיגה, בין אם לא הונפק כלל או נפסל (לתקופה מוגבלת או לצמיתות), חמורים יותר וינועו משלילת רישיון נהיגה לזמן ממושך של חודשים ואף שנים (או הגבלה בהנפקת רישיון נהיגה כאשר מדובר באדם שלא היה לו רישיון כלל) ועד לעונשי עבודות שירות, מאסר על תנאי או מאסר בפועל.
ישנה גם משמעות לסיבה אשר בגינה נשלל או נפסל רישיון הנהיגה מלכתחילה: כאשר מדובר על שלילת רישיון נהיגה על רקע של עבירת תנועה חמורה, עבירות תנועה חוזרות, נהיגה בשכרות וכדומה, ישנה נטייה להחמרה בעונש.
ומה בעניין ביטוח?
ככלל, ביטוחי הרכב השונים אינם תקפים כאשר לנוהג ברכב אין רישיון בתוקף בשל שלילה או פסילה של רישיון הנהיגה (כלומר נהג שרישיונו אינו בתוקף בשל אי תשלום אגרה ואי חידוש הרישיון במועד ובלבד שהעיכוב בחידוש הרישיון אינו עולה על שנה, ביטוח הרכב שבו נסע כן תקף, כנ"ל נהג שרישיונו פסול אך הוכח מעבר לכל ספק שהדבר לא הובא לידיעתו).
היה ואדם ללא הרשאה לנהיגה היה מעורב בתאונה בעודו נוהג ברכב ונמצא כי הוא אשם בתאונה, אזי כל התשלומים עבור הטיפול הרפואי שלו ושל הנפגעים האחרים בתאונה וכל פיצוי עבור פגיעה בנפש, יחולו עליו כמו גם תשלומים למוסך לצורך טיפול ברכבים שניזוקו, פיצוי לבעלי כלי הרכב שניזוקו באופן בלתי הפיך ותשלום עבור נזקים לסביבה.
למידע נוסף: מה עושים במקרה של נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים?
נהג שרישיונו נשלל בעבר נחשב לנהג ברמת סיכון גבוהה ויידרש לרוב לאחר חזרת רישיון הנהיגה שלו לתוקף, לשלם עבור הביטוח תשלומי פרמיה מוגדלים.
רישיון נהיגה הוא חלק בלתי נפרד מהחיים, כדאי לשמור עליו מכל משמר באמצעות עמידה בדרישות משרד התחבורה וסמכות הרישוי ועל ידי ציות לחוקי התנועה והתעבורה.
לקריאה נוספת: מה צריך לדעת לפני שקונים רכב חדש?
המומחים לביטוח רכב לשירותך!