שללו לך את רישיון הנהיגה?
תאריך: 03/12/2014 11:07
התחייבות לביטוח הכי משתלם עבורך!
כל אחד ואחת עלולים להגיע למצב של שלילת רישיון. הן בשל עבירות תנועה חוזרות ונשנות, בשל סיבות רפואיות ואף בשל מעורבות בתאונה בנסיבות מחמירות.
שלילת רישיון פוגעת קשות בתפקוד היום יומי, בתעסוקה, בדימוי העצמי וכדאי מאד להימנע ממנה. כל שצריך בדרך כלל זה להקפיד על נהיגה בטוחה, חוקית וזהירה.
מי רשאי לפסול רשיון נהיגה?
קיימים מספר גופים עיקריים במדינת ישראל שבסמכותם לפסול רישיון נהיגה:
בית משפט - שלילת רישיון נהיגה מצויה בסמכותו של בית המשפט לתעבורה, המוסמך להטיל גם עונשים נוספים כמו פסילה מותנית, קנס כספי וגם מאסר בפועל.
משטרה - במקרים של תאונות דרכים עם נזקי גוף או נסיבות מחמירות אחרות, מוסמך קצין משטרה לפסול רישיונו של נהג מעל ל-30 יום המקובלים בעברה רגילה ל-60 ימים ובמקרה של תאונת דרכים קטלנית, מוסמך הוא אף לשלול רישיון למשך 90 ימים.
משרד הרישוי - פסילה מוטלת מטעם משרד הרישוי לאחר שאדם נמצא לא כשיר לנהיגה ע"י המכון הרפואי לבטיחות בדרכים וזאת בשל אי התאמה אישיותית או ליקויים בריאותיים או נפשיים אחרים. כמו כן, נהג שהוזמן למכון הרפואי לבדיקות רפואיות ולא הופיע, המכון מעדכן את משרד הרישוי להתלות את רישיונו.
מתי מבוצעת שלילת רישיון?
צבירת נקודות – מטרת שיטת הניקוד היא לאפשר לרשויות הרישוי לעקוב אחר נהגים המועדים לביצוע עבירות תנועה רבות בתקופת זמן מוקצבת.
בדרך כלל נהגים שצברו בין 12 ל-22 נקודות מוזמנים לקורס נהיגה מונעת בכדי לשפר את בקיאותם ומיומנותם ברמה התיאורטית.
במקרים מסוימים קיימות עבירות תנועה המחייבות פסילת רישיון על ידי קצין משטרה בדרגת מפקח, או לחילופין, על ידי בית המשפט.
צברתם 36 נקודות? יישלל לכם הרישיון לתקופה של שלושה חודשים, שבסיומה תדרשו לעבור מבחן התיאוריה וזאת על מנת לקבל את רישיונכם בחזרה.
היה וצברתם 36 נקודות נוספות מיום העבירה האחרונה שבשלה נפסל רישיונכם, יישלל לכם שוב הרישיון והפעם לתקופה של 9 שנים. לאחר תקופה זו, תדרשו למבחן התיאוריה ובדיקה במכון רפואי בדרך לחידוש הרישיון המיוחל.
עבירות תנועה – מעבר לשלילת רישיון בשל צבירת נקודות, קיימת שלילה הקשורה לריבוי עבירות וחומרתן:
-
צברתם 30 עבירות תנועה, בחמש השנים האחרונות? יישלל רישיונכם לתקופה של חמש שנים.
-
ביצעתם חמש עבירות התנועה חמורות במהלך חמש השנים האחרונות? יפסל רישיונכם לחמש שנים. להלן דוגמאות לעבירות חמורות: נהיגה בשכרות, גרימת מוות ברשלנות, תאונות פגע וברח, נהיגה בזמן פסילת רישיון, אי ציות לרמזור אדום, נסיעה במהירות של 40 קמ"ש מעל המותר בחוק.
לקריאה נוספת: מהי הגנת אשם תורם?
חידוש רישיון נהיגה לאחר שלילה
נהג שנפסל מלהחזיק רישיון נהיגה ע"י משטרת ישראל יקבל את רישיונו במשטרה בלשכת התנועה. על אותו משקל, נהג שנפסל מלהחזיק רישיון נהיגה ע"י משרד הרישוי יקבל את רישיונו במשרד הרישוי שבו נלקח רישיונו.
קיראו בהרחבה על: נהיגה ברכב ללא רישיון תקף
נהג שנפסל ע"י בית משפט עליו להמציא טופס הפקדת רישיון, כתב אישום וגזר דין ולפי החלטת בית משפט יש לפנות למשרד הרישוי עם המסמכים החל מיום לאחר תאריך סיום השלילה
ערעור
-
בית משפט – כשבוצעה שלילת רישיון במסגרת גזר דין מטעם בית משפט, הערעור נעשה לבית המשפט המחוזי.
-
משטרה – ניתן לערער על פסילה מנהלית של החלטת הקצין הפוסל, בבית המשפט לתעבורה.
-
מכון רפואי - ניתן לערער על ההחלטה לפסילת רישיון לוועדת ערר בבית החולים תל השומר. בוועדה זו נמצאים אנשי מקצוע מתחום הרפואה אליהם ניתן להעלות טענות הנוגעות להחלטת שלילת רישיון הנהג.
לסיכום: מדינת ישראל מעוניינת בתעבורה תקינה וזורמת, תוך שמירה על ביטחון הציבור. שלילת רישיון הינו צעד ענישה חמור מצד המדינה ונעשית בדרך כלל כשתמרורי ההזהרה לא השפיעו על התנהלות הנהג.
לעיתים השלילה מתבצעת במקום על ידי קצין משטרה בשל עבירה חמורה, או אוטומטית במקרה של תאונה בנסיבות מחמירות עד לסיום החקירה.
קיראו: על ביטוחי רכב - חובה, מקיף, וביטוח צד ג'
גם במקרה של נסיבות רפואיות קשות ככל שיהיו, המדינה מעדיפה את טובת הכלל. זכרו שהכביש הינו מקום מסוכן לכם ולאחרים ועם כל הכעס והצער על השלילה, זה בכדי שיהיה לכולנו טוב.
נסיעה בטוחה לכולנו!
לקריאה נוספת: מערכות מיגון לרכב ודרישות חברת הביטוח
המומחים לביטוח רכב לשירותך!