x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
סקירה בנושאי ביטוח:
חשוב לדעת!
אנו מתחייבים שלא להעביר את פרטייך לצד שלישי, אלא למטרת השוואת מחירי ביטוח רכב כל המידע הנמסר בטופס הנ"ל נשמר ומטופל בדיסקרטיות הראויה. באתר Mph ניתן לערוך השוואת מחירים מותאמת אישית לרכישת ביטוח רכב במחיר הזול ביותר בישראל

אילו מגבלות קיימות עבור ביטוח חובה לרכב?

תאריך: 06/09/2011 16:51
התחייבות לביטוח הכי משתלם עבורך!

על פי חוק, חייב כל מי שנוהג ואו מחזיק ברכב מנועי, לבטח את הרכב בביטוח חובה. מטרתו של ביטוח חובה לרכב, הנה לכסות מקרים של נזקי גוף שיגרמו לנהג, לנוסעים ברכב, או להולכי רגל, כתוצאה מהשימוש ברכב. אולם, לאחריותו של ביטוח רכב זה, מגבלות שונות.

כניסת ביטוח חובה לתוקף

בניגוד לנוהל המקובל בביטוחי רכב אחרים, כמו ביטוח מקיף, או ביטוח צד ג', ביטוח החובה נכנס לתוקפו בתאריך הנקוב בפוליסת הביטוח, מהרגע בו הוחתמה הפוליסה על ידי הבנק.

לקריאה נוספת: ביטוח רכב לתקופה קצרה

מטבע היותו ביטוח חובה, קודם למועד זה, או אחרי סיום תוקפו של הביטוח, אסור השימוש ברכב. נהגים שיעשו שימוש ברכב מנועי, ללא ביטוח חובה, ישאו באחריות פלילית.

מהו שימוש ברכב מנועי?

בכדי להבין מה מכסה ביטוח החובה, ראוי ראשית להבין מהו שימוש ברכב מנועי, שכן ביטוח החובה מעניק כיסוי למקרים בהם נגרמו נזקי גוף כתוצאה משימוש ברכב מנועי.

שימוש ברכב עשוי לכלול פעולות רבות מלבד נסיעה רגילה בכבישים. לדוגמא: חניית הרכב, דחיפה וגרירה, כניסה ויציאה מהרכב וביצוע טיפולים ותיקונים ברכב. רכב מנועי, יחשב גם כלי רכב הנגרר, או נתמך על ידי רכב מנועי. כסאות גלגלים, או עגלות נכים, אינם רכבים מנועיים.

מהי תאונת דרכים?

כאשר מדובר בנזקי גוף כתוצאה של תאונות דרכים, ראוי להגדיר תאונת דרכים מהי וכך עשה המחוקק. תאונת דרכים הנה אירוע, במסגרתו נגרם נזק גוף בעקבות שימוש ברכב.

קיראו: חלוקת אחריות בין חברות ביטוח במקרה תאונת דרכים

כיסוי ביטוח החובה לנזקי גוף תקף בכל סוגי השימושים ברכב, כפי שתוארו מעלה. החל ממקרים של פגיעה בהולך רגל במהלך נסיעה בכביש עירוני וכלה במקרים בהם הולך רגל נפל על רכב שחנה לא כחוק.

אולם, קיימים מספר סייגים להגדרה זו, לדוגמא: פגיעה מרכב שחונה כחוק, לא נחשבת לתאונת דרכים. כך גם במקרים של טעינה ופריקה מרכב עומד, או פגיעה מפעולות טרור בתחבורה ציבורית.

גם אנשים שנפגעו בגופם, כשטיפלו ברכב, או תקנו אותו במסגרת עבודתם, לא יקבלו פיצוי מביטוח החובה, אך יוכלו לתבוע פיצוי בגין תאונת עבודה.

ביטוח חובה – מי זכאי לפיצוי?

מי שעשוי להימצא זכאי לקבלת פיצוי עבור נזקי גוף, מביטוח החובה של הרכב, הוא הנהג, נוסעים שהיו ברכב, הולכי רגל שנפגעו ומקרים מסוימים עדים לתאונה שנפגעו בנפשם, או קרובי משפחה של הנפגעים, שלא נכחו בעת התרחשות האירוע.

הביטוח אינו מכסה נזקי גוף של מי שגרם לתאונה להתרחש במתכוון, מי שהשתמש ברכב גנוב, מי שנסע ברכב הגנוב וידע כי הוא נגנב, מי שנהג ללא רישיון, או בהיעדר ביטוח.

בגין אילו נזקים מפצה ביטוח חובה?

פגיעה גופנית כתוצאה משימוש ברכב מנועי, עלולה לגרום לקשת רחבה של נזקים, עליהם מפצה ביטוח החובה לרכב. נזקים ממוניים, עשויים להיות הוצאות כספיות להן נדרש הנפגע, בכדי להשיב את בריאותו לתקנה, בהן הוצאות אשפוז ושיקום, הוצאות על תרופות וציוד רפואי, בדיקות רפואיות, נסיעות לבדיקות וטיפולים ובמקרה הצורך עזרת הזולת.

קיראו: תיקוני רכב במוסכי הסדר

נזק ממוני נוסף, הוא הפגיעה ביכולת ההשתכרות, הן במהלך השיקום והן בעתיד – במידה ונגרמה נכות. בנוסף, מפצה הביטוח נפגעים עבור נזקים נפשיים, עבור הצער והכאב שנגרמו להם ועבור אובדן הנאות החיים. בכל מקרה של נזק גוף כתוצאה של תאונת דרכים רצוי ומומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני נזיקין.

לקבלת הצעות מחיר משתלמות לרכישת ביטוח רכב,
לחץ כאן: ביטוח רכב - השוואת מחירים

השוואת מחירים לפי דגמים
המומחים לביטוח רכב לשירותך!
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור