x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
סקירה בנושאי ביטוח:
חשוב לדעת!
אנו מתחייבים שלא להעביר את פרטייך לצד שלישי, אלא למטרת השוואת מחירי ביטוח רכב כל המידע הנמסר בטופס הנ"ל נשמר ומטופל בדיסקרטיות הראויה. באתר Mph ניתן לערוך השוואת מחירים מותאמת אישית לרכישת ביטוח רכב במחיר הזול ביותר בישראל

מדריך לרכישת רכב משומש

תאריך: 25/01/2015 16:33
התחייבות לביטוח הכי משתלם עבורך!

רכב משומש הינו רכב שנעשה בו שימוש, אם: בארגון, חברת ליסינג, חברת השכרה או על ידי אדם פרטי אחד או יותר.

רכישת רכב חדש משמחת ככל שתהיה, אינה קלה ומלאה בלבטים ומהמורות. רכישת רכב חדש מהניילון, בדרך כלל יקרה לרובנו, גם קניית רכב ליסינג וטרייד אין עם התשלומים הנוחים הפופולארית, אינה מתאימה לכל אחד.

על כן רכישת הרכב המסורתית בשוק הפרטי רלוונטית גם כיום, אם בגלל המחיר או בשל מבחר הדגמים המשומשים המאפיין את שוק רכבי הליסינג. כל אחד יכול למצוא את מה שמתאים לו בשוק המשומשות, קצת היגיון בריא, אסרטיביות, כמה כללי אצבע והמכונית שלכם.

לקריאה נוספת: מדריך לרכישת ביטוח רכב

מה בודקים לפני שקונים?
 

  1. מיון ראשוני – נסו לדלות את מירב הפרטים בטלפון. מצב כללי ומכאני, תאונות ושלמות השאסי, קילומטראג', טיפולים ומועד הטסט האחרון, תעדו הכול על הכתב.
     
  2. פגישה – נעדיף לקבוע פגישה בביתו של המוכר, בשעות היום ורצוי עם מכר "מבין". נתרשם מהרקע של המוכר, אופיו והתנהלותו, בנוסף נוכל לבחון את הרכב בתנאי תאורה טובים.

    נבחן תיעוד היסטורית טיפולים ואם אין, אז אולי כדאי לפרוש. אם הכול תקין נתחיל לבצע מספר בדיקות, ניתן להכין טופס בדיקות מראש ולמלא את המידע החסר במהלך הפגישה.

    לקריאה נוספת: האם מומלץ לבצע תיקוני רכב במוסך הסדר?
     
  3. זיהוי הרכב ובעליו - בתחילה יציג המוכר את ניירות הרכב ותעודת זהות. אתם לא רוצים לקנות רכב מאדם לא אמין! ודאו שהמוכר אכן בעליו של הרכב. בדקו תוקף הרישיון, שעבודים, עיקולים, מספר ידיים וקילומטראג'. אם המוכר אינו בעליו של הרכב דרשו לפגוש את הבעלים!
     
  4. בחינה חיצונית – חשוב לבחון את הרכב באור יום. מששו וחפשו הבדלים בגוון הצבע בין אזורים שונים ברכב, שאריות צבע, הציצו בתא המטען והדלתות. מכונית מבריקה ונוצצת? זהירות!
     
  5. צמיגים – נכון ניתן להחליף צ'יק צ'אק אבל יקר ומיותר. שיוף, סדקים, יובש וקרעים ישפיעו על העסקה לטובתכם. בדקו צמיג רזרבי וערכת החלפת פנצ'רים. הישמרו מצמיגים נקיים ונוצצים!

    קיראו: כיצד יש להכין את הרכב לחורף?
     
  6. תא נוסעים – שבו בתא הנהג והרגישו את המכונית לדקה שתיים. צפרו, הפעילו וישרים, התיזו מים, בדקו את הפלסטיקה, סדרו את המראות ותכוונו לכם את המושב, מששו קצת את תמסורת ההילוכים, היזהרו מכיסויי מושבים חדשים! יושב לכם טוב? אם כן, אז אולי כבר הגיע הזמן לחמם מנועים.
     
  7. מנוע – טוב, מכונאים כנראה כבר לא תהיו, אז רק תציצו להתרשמות כללית - מנוע נקי מידי או מלוכלך מידי מעורר חשד לדליפות שמן, במיוחד אם יש כתם מתחת לרכב.

    שמן מנוע צריך להיות בגוון סביר ולא שחור מידי, כנ"ל נוזל הקירור. מתניעו את המכונית והקשיבו, אתם רוצים רכב שמתניע במהירות סבירה, הסטארטר נצמד חלק ובלי קליקים והתחלקויות.

    מד הטורים נותן סל"ד יציב ורעש המנוע סביר. נסו לתת גז המנוע צריך להגיב מיד בעוד טורים, מגיב לאט? תודה ולהתראות. הצמידו יד לאגזוז לכמה שניות, רטיבות מעוררת חשד לדליפת מים ממערכת הקירור למנוע ובמיוחד בועות אויר ברדיאטור!
     
  8. תאורה – זה הזמן לבקש יפה מבעל הרכב להתיישב ולתפעל את כל מפסקי האורות, עשו סיבוב ובדקו בשיטתיות הכול: אורות דרך, אורות גבוהים, בלמים, חנייה ורוורס. חסרה מנורה? לא נורא.
     
  9. נסיעת מבחן – בחנו את ההיגוי, הגה כוח פגום נותן קליק לא נחמד בסיבוב. תנו לרכב לנוע, רכב מושך הצידה מעורר שאלות שונות בנושא צמיגים ופרונט. הבלמים נדרשים להגיב היטב ובצורה מאוזנת, נחמד לכם? תנו קצת גז, התגובה צריכה להיות מידית במד הטורים, אם יש דיליי, המנוע עייף. תרגישו את המצמד ואת תמסורת ההילוכים, הכול צריך להיות סביר ונח. בדקו האם קיימות נוריות דלוקות, במיוחד נורית שמן האמורה להדליק לכם נורת אזהרה.
     
  10. מכון בדיקה – עכשיו משעברנו על כל מה שאפשר, זה הזמן לצלול פנימה ולפתוח את הקישקע, למכון בדיקה יכולת טכנית וניסיון לעלות על כל טריק ושטיק, על מה שנסתר ולא ידוע גם למוכר. שירות הבדיקה עובד למענכם, לכן גם העלות כמקובל בדרך כלל תחול עליכם, אך לא נורא גם החיסכון...

    רכבים יוצאים ממכון לבדיקת רכב עם רשימת בעיות והערות שהרבה פעמים קצת מרתיעה, במיוחד למי שחסר רקע וניסיון. גילויים על תקלות גדולות משחררים אתכם מצרה צרורה וגילויים על תקלות בינוניות מחזירים אתכם למסע החיפושים או לחלופין למיקוח עם המוכר כשהפעם ידכם על העליונה.

כיצד מעברים בעלות על רכב?

החלטתם לרכוש את המכונית? מזל טוב. הגיע הזמן לקצת ביורוקרטיה, ניתן להעביר בעלות על רכב בסניפי הדואר, תעריף העברת הבעלות משתנה מעת לעת ועומד ב 2014 על 219 ₪.

ניתן להעביר בעלות באמצעות אדם אחר החתום על "טופס ייפוי כוח של אדם פרטי" המצורף להודעה על חידוש רישיון הרכב או לגשת לסניף דואר. לצורך ההעברה יש להציג תעודת זהות מקורית של: מיופה הכוח, הקונה והמוכר.

בעת העברת בעלות יש:

לא ניתן להעביר בעלות על רכב שבו הוטלו הגבלות, שעבודים ועיקולים. אם הכול תקין, האישור על העברת הבעלות יתקבל במקום.

רכשתם רכב יד שניה, אל תשכחו לעשות ביטוח רכב אבל קודם כל בידקו איזה ביטוח משתלם לבצע עבור רכב ישן....

לקריאה נוספת: לבטח את הרכב לפי שווי הרכב

השוואת מחירים לפי דגמים
המומחים לביטוח רכב לשירותך!
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור